woensdag 21 juli 2010

Vermageren en chocolade eten???




Vermageren en chocolade eten! Dit is echt mogelijk!
Als u Xoçai leert kennen, zal u dit snel genoeg ontdekken.

Als u Xoçai eet, krijgt u geen ongecontroleerde eetbuien meer, bent u veel bewuster met uw voeding bezig, dit is niet diëten maar wel gezondere keuzes maken terwijl u verder geniet van hele lekkere chocolade, meer water drinkt en meer beweegt en daardoor veel vermagert.
Het komt er op neer andere gezondere eetgewoontes aan te leren en de chocolade kan hierbij als functionele voeding helpen.

De slechte eigenschappen die steeds herhaald wordt over chocolade zijn wel degelijk waar voor de in de warenhuisrekken bestaande melkchocolade en al zijn toepassingen, al de witte chocolade en zijn toepassingen, en ook (doch in mindere mate) op donkere (pure?) chocolade die gezoet is met geraffineerde suikers en verwerkt met slechte vetten, kleurstoffen en allerhande vulstoffen. Het blijven bronnen van vet, suikers en ongezonde toegevoegde producten.

Xoçai kan het verschil maken.

Xoçai wordt gemaakt op basis van koud geperste zuivere cacao en behoudt zo zijn hoge mate van antioxidanten en flavonolen, hetgeen uw bloedvaten en hart ten goede komt. Er wordt enkel gebruik gemaakt van het eigen cacaovet, de zogenaamde cacaoboter, en dat is een neutraal vet die geen invloed heeft op uw cholesterol. Daarbij komt dat Xoçai chocolade enkel gezoet wordt met "rietsuikersap kristallen", hetgeen een natuurlijke zoetstof is doch ook laag glycemisch, dus een trage suiker die volledig door het lichaam wordt opgenomen als voedingsstof en niet wordt omgezet in vet.

Sommige mensen hebben de neiging (veel) te veel te eten, ontoombare
(vr)eetbuien en/of snoepbuien te krijgen bij stress of andere emoties, of eten gewoon ongezond of onregelmatig.

Het vermageren dankzij Xoçai chocolade is gebaseerd op volgende feiten.
In cacao zitten enzym remmers (MAO inhibitors) die bekend staan voor het verlagen van hongergevoel en ook voor de verhoging van de serotonine gehalte en andere neurotransmitters, in de hersenen (die u een goed gevoel geven).

Door het eten van Xoçai chocolade (of een drankje - binnenkort ook verkrijgbaar in Europa) ongeveer 20 minuten voor het eten bekom je dat uw bloedsuikerspiegel in evenwicht komt, en dus dat je honger al gestild is, daardoor ga je minder eten.

Hetzelfde effect bekom je als je een Xoçai square of nugget gaat eten als tussendoortje. Door het feit dat je kleinere maaltijden gaat gebruiken, ga je meer tussendoor honger krijgen. Dat is normaal en goed om te diëten daar het nu al wel bewezen is dat het beter is 5 à 6 kleine maaltijden te gebruiken per dag dan drie grote omdat dan je verbranding aan de gang blijft.

Door het ontbreken van enige geraffineerde suiker in Xoçai chocolade ontbreekt ook de grote pieken van suikertekort en teveel, je krijgt dan minder snel het gevoel dat je nog meer nodig hebt. Zo één kleine square of nugget geven u wel degelijk een voldaan gevoel en houden uw bloedsuikerspiegel wel enkele uurtjes op peil.

Het is dus goed steeds een Xoçai chocolade binnen handbereik te hebben, vooral als je met een hongerige maag gaat boodschappen doen. Ervaring leert dat je binnen de week helemaal geen zin meer hebt naar andere zoetigheid of ongezonde snacks.

Indien je moeilijk kan diëten omdat je bv. een onregelmatig leven hebt en niet op uur kan eten is het beter een nugget of square te eten in afwachting van een goede (gezonde) maaltijd ipv vlug even een pakje friet halen of iets dergelijks.

Deze Xoçai chocolade is ook een goed alternatief na een (zware) sportieve activiteit om vlug te recupereren. Meeste mensen hebben de neiging om sportdrankjes te drinken om vlug de suikers op peil te brengen, deze bevatten helaas veel suikers!

Xoçai klaart deze klus vlug en zonder nadelige suikeropnames, want de laag glycemische suikers worden volledig opgenomen.

Dus maak gewoon een gezonde keuze!

Een niet te versmaden neveneffect is ook dat als je wilt vermageren, het goed om weten is dat de Xoçai chocolade wel mag verder genuttigd worden. Vele mensen haken al op voorhand af als ze denken dat ze hun favoriete snoep voor altijd moeten laten. Maak gewoon een gezonde keuze! Hou steeds een nugget of een square binnen handbereik en eet liever dat dan een andere snoep. In het begin zal je misschien denken niet voldoende te hebben met drie stukjes per dag, dat geeft niet, beter aanvankelijk een paar stukjes meer eten, maar na een week of twee zal je merken dat je eigenlijk geen zin meer hebt in zoetigheid, en kom je ruimschoots toe met drie à vier stukjes per dag (voor de maaltijden en als tussendoortje).

Xoçai chocolade is geen snoep : het is functionele voeding. Door zijn samenstelling , enkel de zuivere –koud geperste cacao, de cacaoboter, Acai-bessen en blueberries, en de manier waarop het verwerkt is (zonder enige toevoeging) met laag glycemische natuurlijke zoetmiddelen waardoor het lichaam ze volledig kan opnemen in plaats van op te slaan als vet, is deze kleine square of nugget een goed hulpmiddel bij vermageren en geen hindernis!

Dus waar wacht u nog op? Probeer het gewoon eens uit!

U zal er versteld van staan.


Xoçai groetjes,
Els

els@gezondechocolade.be
http://www.gezondechocolade.be/
http://www.gezondechocolade.nl/
http://gezondechocolade-els.blogspot.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten